Hyppää sisältöön

Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen uudet nettisivut avautuvat

Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen uudet nettisivut ovat nyt julkaistu. Sivuille on pyritty saamaan kaikki tärkeä tietoa kumppannuusvanhemmuutta suunnitteleville sekä jo perheen perustaneille.

Uusilta verkkosivuilta löydät mm. laajasti materiaalia, jonka avulla voit suunnitella ja neuvotella vanhemmuudesta, syventää tutustumista vanhemmuuskumppaniehdokkaiden kanssa ja hankkia lisää tietoa kumppanuusperheiden erityiskysymyksistä. Materiaalipankista löytyvän sanaston avulla voit kertoa perheestäsi/suunnitelmistasi lähipiirille tai eri palveluissa kohtaamallesi ammattilaiselle.

Hakupalvelu ihmisten yhdistäjänä

Kumppannuusvanhemmaksi-hanke on luonut sivuille maksuttoman hakupalvelun. Hakupalvelun avulla on mahdollista etsiä ja löytää vanhemmuuskumppani laajasti eri puolilta Suomea. Palvelumme on tarkoitettu kaikille kumppanuusvanhemmuudesta haaveileville. Voit rekisteröityä palveluun täältä. Hakupalvelun kuvituksen on tehnyt Mia Minerva.

Kumppanuusvanhemmaksi-hanke 2021-2024

Kumppanuusvanhemmaksi – kun lapsi syntyy kahden kodin lapseksi (2021-2024) on kumppanuusvanhemmuuden erityiskysymyksiin keskittyvä kolmivuotinen kehittämishanke.

Hankkeen tavoitteena on tehdä kumppanuusvanhemmuudesta tunnettu ja turvattu tapa perheellistyä. Päämääränä on, että kumppanuusvanhemmuutta toivovat löytävät toisensa, lapset syntyvät harkittuun ja turvalliseen perhetilanteeseen ja ammattilaiset tuntevat perheiden tilanteita ja tarpeita paremmin. Hankkeessa tuotetaan myös tietoa kumppanuusvanhemmuusperheiden erityiskysymyksistä, jotta lapsen etu ja oikeudet voidaan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän kehittämisessä huomioida nykyistä paremmin.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Ensi- ja turvakotien liittoMannerheimin Lastensuojeluliitto / Haluanko vanhemmaksi -palveluSimpukka ry ja Väestöliitto. Hanke on STEAn rahoittama.

Jatkuvaa kehitystyötä

On tärkeää, että pysymme hankkeen kehitystyössä jatkuvassa liikkeessä. Haluamme tarjota tietoa mahdollisimman monipuolisesti ja kehittää työvälineitä vanhemmuuden kaikkiin vaiheisiin. Kevään 2023 aikana tuotamme videokirjastoon materiaalia, jonka sisällöstä hyötyvät niin perheet kuin ammattilaisetkin.

Ammattilaisia varten kumppanuusvanhemmaksi-hankkeella on tarjota maksutonta koulutusta. Voit tilata organisaatiollesi koulutuksen täältä.

Tule mukaan kehittäjäkumppaniksi!

Oletko kiinnostunut kehittämään kanssamme kumppanuusperheiden palveluita? Haluaisitko kirjoittaa blogia ja kertoa oman tarinasi? Innostaako sinua tavata vertaisia ja järjestää tapahtumia? Ilmoittaudu mukaan toimintaan täällä.

” Me innostutaan Kaisan kanssa ihmisistä ja vuorovaikutuksesta. Meidän mieli on avoinna moneen suuntaan ja kehittäminen itsessään on niin valtavan innostavaa, että jos voidaan jakaa tätä tunnetta myös muille niin tehdään se tosi mielellään. Olkaa siis rohkeasti yhteydessä meihin!”

Verkkosivut odottavat nyt käyttäjiään! Toivottavasti löydätte tietoa ja vastauksia mahdollisimman moniin kysymyksiinne.