Hyppää sisältöön

Verkkoluento: Monella tavalla hyvä kumppanuusperhe

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: verkkoluento, Zoom-alusta
Lisätietoja

Kumppanuusvanhemmaksi-hanke järjestää maksuttoman verkkoluennon.

Yhä useammin lapsi syntyy vanhemmille, jotka harkitusti ja suunnitelmallisesti lähtevät yhteiselle vanhemmuuden tielle, vaikka eivät ole rakkaussuhteessa keskenään tai asu yhdessä. Näitä perheitä kutsutaan kumppanuusperheiksi, joka tarkoittaa, että lapsella voi alusta alkaen olla kaksi tai useampia vanhempia ja kaksi kotia. 

Kumppanuusvanhemmat pohtivat kovasti, miten turvata lapselle läheinen suhde kaikkiin vanhempiin ja mahdollisimman hyvä ja lapsen tarpeita huomioiva lapsuus. Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen tarkoitus on tuottaa tietoa ja tukea kumppanuusperheille ja sellaisesta haaveileville. 

Minkälainen on monella tavalla hyvä kumppanuusperhe?

Tästä aiheesta meille luennoi lastenpsykiatri Riikka Riihonen. Luento pidetään ke 26.4. klo 18-20 Zoom-verkkoalustalla. Luennosta tehdään tallenne. Ilmoittautuminen tapahtuman lisätietoja-kohdasta.

Tässä luennossa perehdytään:

– Minkälaisia elementtejä lasten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyy?

– Miten missä tahansa perheessä voidaan edistää lapsen mielen hyvinvointia ja kehitystä?

– Mitä erityisyyttä liittyy vanhemmuuteen, kun lapsi asuu useammassa kuin yhdessä kodissa tai kun lapsen vanhemmat eivät ole parisuhteessa? 

– Miten ottaa lapsen tarpeita huomioon ikä- ja kehitystason mukaisesti monimuotoisissa perherakenteissa?

Luennoitsija Riikka Riihonen on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lasten ja nuorten kognitiivinen psykoterapeutti ja lääketieteen tohtori. Hän on ollut erityisen kiinnostunut vanhemmuuden kysymyksistä ja lasten tunnesäätelytaitojen tukemisesta. 

Luennolla paikalla myös Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen Hanna Ruohonen ja Kaisa Niittynen. 

Jaa somessa: