Hyppää sisältöön

Verkkoluento: Miesten kokema lapsettomuus ja kumppanuusvanhemmuusjärjestely

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: verkko
Lisätietoja

Minkälaista on miesten kokema lapsettomuus? Miten miehet lapsiperheellistyvät?

Kumppanuusvanhemmaksi-hanke ja Lapsettomien yhdistys Simpukka yhteistyössä järjestävät maksuttoman verkkoluennon;

Miesten kokema lapsettomuus ja kumppanuusvanhemmuusjärjestely torstaina 10.11. klo 18:00-19:30.

Illan aikana syvennymme miesten ajatuksiin ja kokemuksiin lapsettomuudesta, lapsihaaveisiin, isyydestä unelmointiin ja kumppanuusvanhemmuuteen yhtenä lapsiperheellistymisen vaihtoehtona. Illan aikana kuulet sekä asiantuntijoita että kokemuspuheenvuoron. Ilta järjestetään Zoom-alustalla eli osallistua voi mistäpäin tahansa jos on käytettävissä verkkoyhteys ja tietokone/tabletti tai älypuhelin. Osallistujien ei tarvitse pitää kameroitaan auki tilaisuuden aikana. Ilmoittaudu mukaan, niin saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi.

Miesten viikolla puhutaan miehistä

Miesten viikolla nostetaan keskiöön miesten lapsiperheellistymisen liittyvät haaveet ja toiveet. Miehet kärsivät tahattomasta lapsettomuudesta siinä missä naisetkin. Tule kuuntelemaan luentoa ja osallistumaan keskusteluun.

Simpukan ry:n keräämään kyselytutkimukseen vastasi kaikkiaan 81 miestä. Kysely osoitti miesten edelleen kokevan lapsettomuuden stigmana ja tabuna, josta ei ollut helppo puhua tai kertoa avoimesti. Kokemus kuvattiin elämänkriisinä ja monet toivat esiin lapsettomuuden olevan siihenastisen elämän vaikein asia, joka ulottui monelle elämänalueelle: pari- ja ystävyyssuhteisiin, töihin ja talouteen, elämäntapoihin ja elämän mielekkääksi kokemiseen.

Tunteista suru oli kyselyssä eniten mainittu ja lisäksi miehet toivat esiin lapsettomuuden aiheuttamia häpeän, pelon ja näköalattomuuden tunteita. Moni toi esiin lähipiirin lapsiperheellistymisen onnistumiseen liittyviä kateuden ja katkeruuden tunteita sekä muiden ihmisten ymmärryksen puutetta.

Tekstin on kirjoittanut Siru Lehto ja kyselyn toteutti Simpukka ry. Juttu on julkaistu aiemmin Simpukka-lehdessä 03/2020.
Jaa somessa: