Hyppää sisältöön

Isät ja isyydestä haaveilevat (Hki)

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Sateenkaariperheet ry:n toimistotilat, Hämeentie 29, 7krs. Ovisummerilla sisään.
Lisätietoja

Vertaiskeskustelu Helsingissä (Sateenkaariperheet ry:n toimistolla) kumppanuusperheiden isille ja isyydestä haaveileville psykologi Kalle Partasen johdolla. Tapahtuman sisällöt (keskustelun aiheet) rakentuvat osallistujien toiveiden ympärille.

Tässä vertaistapahtumassa voit:

  • keskustella itselle tärkeistä aiheista ja saada uudenlaista näkökulmaa omaan elämäntilanteeseen.
  • kuulla minkälaisia ajatuksia vanhemmuudesta ja isyydestä muilla osallistujilla on juuri tällä hetkellä.
  • esittää ammattilaiselle kysymyksiä itseä askarruttavista aiheista.

Tapahtuma vaatii ilmoittautumisen ja löydät linkin ilmoittautumiseen lisätietoja kohdasta. Tapahtumassa ei ole tarjolla lastenhoitoa. Tervetuloa mukaan kaikenlaisten elämäntilanteiden ja ajatusten kanssa!

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita:

Turvallisemman tilan periaatteet:

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta tapahtuman ohjaajalle. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä projektipäällikkö Hanna Ruohoseen tai perhevalmentaja Kaisa Niittyseen.

Jaa somessa: