Hyppää sisältöön

Ennakkovalmennus 22.3.-19.4.2023 (Helsinki)

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Sateenkaariperheet ry, Hämeentie 29, 7krs.
Lisätietoja

Valmennuskurssi on tarkoitettu kaikille kumppanuusvanhemmuutta suunnitteleville. Kurssi toteutetaan Helsingissä 22.3.-19.4.2023, Sateenkaariperheet ry:n toimistolla (Hämeentie 29). Kurssille pitää ilmoittautua mukaan. Löydät linkin ilmoittautumiseen tapahtuman lisätiedoista.

Valmennuksessa käydään läpi laaja perustietopaketti, jota jokainen lapsiperheellistymisen tielle lähtevä ja kumppanuusvanhemmuutta harkitseva tai suunnitteleva tarvitsee. Valmennus on suunnattu kaikille kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneille sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta

Ennakkovalmennuksessa osallistujat saavat luotettavaa tietoa ja ohjeita liittyen lapsiperheellistymistapoihin, perhelainsäädäntöön ja -etuuksiin, perhedynamiikkaan, vähemmistöstressiin sekä lapsen etuun ja oikeuksiinValmennus antaa tuleville vanhemmille valmiuksia ristiriitojen ratkaisemiseen ja lapsen edun pitämiseen perheen päätöksenteon keskiössä. Mikä tärkeintä osallistujat pääsevät myös verkostoitumaan ja jakamaan ajatuksia muiden kumppanuusvanhemmuutta suunnittelevien kanssa ja kuulevat kumppanuusperheiden oikeita kokemuksia.

Kurssille otetaan yhteensä 20 osallistujaa. Kurssi pidetään suomeksi. Osallistujat voivat halutessaan käyttää myös esim. englantia ja pyrimme yhdessä siihen, että kaikki tulevat ymmärretyiksi. Kurssilla ei kuitenkaan ole tulkkausta.

Kurssi on maksuton. Kouluttajina toimivat Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen työntekijät Hanna Ruohonen ja Kaisa Niittynen. Viimeisellä kurssikerralla mukana on myös kokemuskouluttajia.

Kevään 2023 ennakkovalmennus järjestetään Helsingin Sörnäisissä viiden keskiviikkoillan kurssina 22.3.2022 alkaen. Mikäli koronatilanne estää lähikurssin toteuttamisen, kurssi pyritään toteuttamaan verkossa.

Kurssiajat ja päiväkohtaiset teemat:
ke 22.3. klo 18-21; Johdanto ja tutustuminen
ke 29.3. klo 18-21; Minä kumppanuusvanhempana ja lapsen näkökulma
ke 5.4. klo 18-21; Miten lapsia tehdään, vanhempien väliset sopimukset ja laki
ke 12.4.  klo 18-21; Vanhempien väliset suhteet ja perhearki
ke 19.4. klo 18-21; Arjen kokemuksia perhe-elämästä ja palveluista 

Valmennukseen kuuluu myös henkilö/perhekohtainen ohjauskäynti perhevalmentaja Kaisa Niittysen kanssa. Valmennuksen aikana sovitaan osallistujien kanssa mahdollisesti syksyllä pidettävästä kuudennesta yhteistapaamisesta syksyllä 2023.

Jaa somessa: