Hakupalvelu on tarkoitettu kaikille ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan, uskontoon tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Tämän palvelun tarkoitus on toimia alustana, jonka kautta on mahdollista etsiä ja löytää vanhemmuuskumppani(t).
- Hakupalvelu ei ole tarkoitettu seksiseuran tai seurustelukumppanien etsimiseen.
- Hakupalvelun viestisisällöissä ja kaikkeen siihen liittyvässä toiminnan on oltava syrjimätöntä. Muistathan siis, että kun lähetät viestejä, kirjoitat profiilia ja kommunikoit muiden käyttäjien kanssa et käytä väheksyvää, rasistista tai muuten loukkaavaa kieltä.
- Ei vihapuhetta eikä kiusaamista.
- Kaikenlainen häirintä, mukaanlukien seksuaalinen häirintä ja ahdistelu, on ehdottomasti kielletty.
- Tämä palvelu on kaikille ja kaikenlaisille ihmisille avoin. Jos joku ärsyttää sinua ja tunnistat, että vastatessasi voisit olla yleisesti epäkunnioittava, jätä mieluummin kirjoittamatta kokonaan.
- Kunnioitathan toista ryhmän jäsentä ja hänen yksityisyyttään. Palvelussa keskustellaan luottamuksellisesti hyvin tärkeistä asioista. Älä jaa tai lainaa kenenkään muun kirjoituksia, älä ota kuvakaappauksia.
- Muista asiallisuus; mieti miltä kirjoittamasi kuulostaa ennen julkaisemista. Jos kirjoittamasi on mahdollista ymmärtää väärin, muokkaa tekstiä ennen julkaisemista. Muista myös, että tämä on verkkoympäristö, kaikki mitä kirjoitat tänne, on saatavilla myöhemmin.
Hakupalvelun sääntöjen rikkominen, tietojen tai keskustelujen jakaminen johtaa palvelusta poistamiseen ilman varoitusta.
Vanhemmuuskumppanin etsinnässä on hyvä muistaa ja huomioida nämä tärkeät yksityiskohdat
Kumppanuusvanhemmuudesta haaveilevat niin cis- kuin transihmisetkin. Cis-ihminen kokee heti syntymän jälkeen määritellyn sukupuolen omakseen. Transihminen kokee, että on jotakin muuta sukupuolta kuin syntymähetkellä on määritelty. Ihminen voi olla sukupuoleltaan myös jotakin muuta kuin mies tai nainen, esimerkiksi muunsukupuolinen tai sukupuoleton.
Osa transihmisistä lähtee lääketieteelliseen sukupuolenkorjausprosessiin, joka hoidoista riippuen voi vaikuttaa heidän hedelmällisyyteensä. Osa transihmisistä tallettaa siittitöitään tai munasolujaan myöhempää käyttöä varten. Moni transihminen haaveilee vanhemmuudesta ilman omien sukusolujen käyttöä. Tämä on mahdollista kumppanuusvanhemmuuden kautta esimerkiksi hedelmöityshoitoklinikan palveluita käyttämällä.
- kaikilla miehillä ei ole siittiötuotantoa.
- kaikilla naisilla ei ole kohtua.
- synnyttävä henkilö ei välttämättä kutsu itseään äidiksi.